Membraanpompen

Murzan luchtgedreven membraanpompen

De kwaliteit van de Murzan luchtgedreven membraanpompen komt het beste tot zijn recht bij het hygiënisch verpompen van dikke pasta’s en fragiele producten.

Deze EHEDG gecertificeerde luchtmembraanpompen zijn geheel uit roestvaststaal vervaardigd, met gepolijste deksels en een roestvaststalen luchtmotor. De pompen zijn geschikt voor een hoge viscositeit tot 250.000 cP en kunnen geleverd worden met een vrije doorlaat tot maar liefst 100 mm. Echt uniek! En genoeg om hele eieren, champignons, visfilet en kipfilet zonder beschadiging te verpompen.

De hygiënische membraanpompen van Murzan onderscheiden zich ook door hun grote doorzet, tot 4,5 liter per slag. De pompen hebben dus een lagere slagfrequentie en lager geluidsniveau dan andere membraanpompen. Dit zorgt tevens voor minder beschadiging van kwetsbare producten.

Recentelijk is de range luchtmembraanpompen van Murzan uitgebreid met een unieke self-draining pompuitvoering. Deze speciale pomp maakt de CIP-procedure sneller en biedt de zekerheid dat er geen vloeistof in de pomp achterblijft.

De Murzan luchtmembraanpompen zijn ook leverbaar als complete installaties, waarmee vaten (200 of 1000 liter), eurobins en mengkuipen geleegd kunnen worden.

Unieke toepasbaarheid

De grote verscheidenheid aan kleppen, pompgroottes en uitvoeringen zorgt voor ongekende mogelijkheden: van hele vis- en kipfilets tot kwetsbare frambozen en 20 cm lange slierten.

CIP-reiniging

De pompen van Murzan zijn EHEDG-gecertificeeerd voor CIP reiniging. Voor u de zekerheid van een snelle en effectieve reiniging.

Laag geluidsniveau

Het unieke grote volume per slag, tot 4,5 liter, zorgt voor een beduidend lager geluidsniveau. Deze pomp is dus een echte uitkomst voor iedere membraanpomp gebruiker!

Pompenseries

Murzan PI-50

De PI-50 hoog hygiënische luchtgedreven membraanpompen van Murzan zijn unieke pompen met ongekende toepassingsmogelijkheden.  Deze EHEDG-gecertificeerde pompen kan in een CIP-reiniging worden opgenomen en hoeft voor de reiniging dus...

Meer informatie

Werkingsprincipe

Een luchtgedreven membraanpomp is uitgerust met twee membranen die via een centrale as met elkaar gekoppeld zijn.  De luchtmotor zorgt ervoor dat de perslucht, om en om, naar de achterkant van één van de membranen wordt geleid terwijl de ruimte achter het andere membraan juist ontlucht wordt. Zo worden beide membranen door de perslucht heen en weer bewogen, waardoor zowel de pers- als de aanzuigslag van de pomp ontstaan.