Murzan PI-50

Omschrijving

De PI-50 hoog hygiënische luchtgedreven membraanpompen van Murzan zijn unieke pompen met ongekende toepassingsmogelijkheden. 

Deze EHEDG-gecertificeerde pompen kan in een CIP-reiniging worden opgenomen en hoeft voor de reiniging dus niet gedemonteerd te worden. De “self draining” uitvoering, met membraanventielen en speciale drainvoorziening, zorgt voor een nog snellere CIP-procedure zonder restvloeistof in de pomp.

De PI-50 luchtgedreven membraanpomp van Murzan is uitgevoerd met een olievrije luchtmotor. Dit geeft een hygiënische oplossing bij de productie van voedingsmiddelen. Ook uniek aan de Murzan membraanpomp is het grote volume per slag, waardoor een lagere slagfrequentie, minder productbeschadiging en een lager geluidsniveau worden bereikt.

De luchtgedreven membraanpompen worden in verschillende groottes (van 1,5″ tot 6″)  en met verschillende types kleppen geleverd. Met kogelkleppen kunnen homogene producten met kleine vaste delen worden verwerkt. Voor hoogviskeuze vloeistoffen, tot maar liefst 250.000 cP, worden zogenoemde mushroom ventielen toegepast. Flappers, met een vrije doorlaat tot 100 mm, bieden uitkomst bij het verwerken van kwetsbare producten met grote vaste delen, zoals hele visfilets, champignons en eieren.

De PI-50 luchtmembraanpompen worden standaard in gepolijst RVS 316 (Ra < 0,8 µm) geleverd.

 

Brochure in PDF formaat

Eigenschappen

  • EHEDG-certificering voor CIP-reiniging;
  • Robuuste en stabiele constructie met gepolijst RVS 316 pomphuis en corrosiebestendige RVS 304 luchtmotor;
  • Uniek hoog slagvolume voor minimale productbeschadiging en laag geluidsniveau;
  • Veelzijdigheid door brede keuze aan types kleppen,
  • Hoger hygiëneniveau door gebruik van olievrije motor;

Prestaties

Viscositeit Van 1 tot 250.000 mPas
Capaciteit Van 1,0 tot 40,0 m³/uur
Druk Tot 7 bar
Temperatuur Van 1 tot 80 °C