PCM EcoMoineau C

Omschrijving

De PCM excentrische wormpompen van de EcoMoineau C serie zijn ontworpen volgens het unieke Eco-design principe. Deze RVS Moineau pompen zijn uitgevoerd met een nieuwe gepatenteerde compacte overbrenging. Hierdoor hebben de pompen een 42% kortere inbouwlengte dan de vorige series en behoren daarmee tot de kortste RVS excentrische wormpompen op de markt. Dit maakt de integratie van de pomp in uw installatie aanzienlijk eenvoudiger.

Door het Eco-design zijn de EcoMoineau C pompen tevens niet alleen 57% lichter dan hun voorgangers maar hebben ook als voordeel een 10% lager energieverbruik.

Dankzij het revolutionaire design onderscheiden de EcoMoineau C pompen zich door hun hoge betrouwbaarheid en eenvoudig onderhoud. De nieuwe gepatenteerde overbrenging is opgebouwd uit minder onderdelen waardoor een snellere (de)montage mogelijk is. De rotor kan bijvoorbeeld in minder dan 1 minuut verwijderd worden. Bovendien is het mogelijk de asafdichting te vervangen door enkel de aandrijving los te koppelen. Ook kan de gehele aandrijflijn gedemonteerd worden zonder de pomp uit het leidingwerk weg te nemen.

De EcoMoineau C pompen van PCM voldoen aan de EG 1935/2004 norm en zijn leverbaar met CIP-aansluitingen. Hierdoor zijn deze Moineau pompen breed inzetbaar in de voedingsmiddelenindustrie en zeer geschikt voor bijvoorbeeld de vleesverwerkende industrie, industriële bakkerijen en de petfood industrie.

 

Brochure in PDF formaat

Eigenschappen

  • Kortste RVS excentrische wormpomp van de markt – eenvoudige integratie in proces;
  • 10% lager energieverbruik door het eco-design concept;
  • Uniek gepatenteerd ontwerp met minder onderdelen voor snelle demontage en onderhoud;
  • Hoge betrouwbaarheid;

Prestaties

Viscositeit Van 1 tot 100.000 mPas
Capaciteit Van 0,0 tot 90,0 m³/uur
Druk Tot 20 bar
Temperatuur Van -10 tot 120 °C