Plunjerpompen

Kecol plunjerpompen

De hygiënische luchtgedreven plunjerpompen van Kecol zijn ideaal voor het verwerken van hoogviskeuze producten.

De eenvoudig te besturen pompen stellen zichzelf in op de tegendruk in de persleiding. Een overstortbeveiliging is daarom in de meeste gevallen niet nodig. De capaciteit van de pompen is lineair aan de slagfrequentie.

De Kecol pompen lenen zich uitstekend voor het op druk houden van ringleidingen. Ook worden ze vaak toegepast voor het doseren van grondstoffen vanuit IBC containers. Doordat ze zelfaanzuigend zijn kunnen deze pompen daarnaast gebruikt worden voor het leegtrekken van kuipen via een zuigslang.

De plunjerpompen vormen de basis van het brede assortiment systemen van Kecol voor het hygiënisch legen van vaten, procestanks en IBC containers gevuld met laag- tot hoogviskeuze producten.

Goede reinigbaarheid

De hoogwaardige RVS uitvoering van de Kecol plunjerpomp (AISI 316) en het snel demontabele ontwerp zorgen voor een efficiënte en eenvoudige reiniging van de pomp.

Eenvoudige besturing

Zowel de capaciteit als de druk van de Kecol pomp zijn eenvoudig te regelen door het bijstellen van de luchtdruk of het luchtvolume.

Zelfaanzuigende werking

De Kecol plunjerpomp beschikt over uitstekende zelfaanzuigende eigenschappen. Ideaal dus voor het probleemloos leegtrekken van al uw vaten en kuipen via een zuigslang.

Pompenseries

Kecol plunjerpomp

De Kecol pomp is een hygiënische luchtgedreven plunjerpomp voor het verpompen van hoogviskeuze producten. Door het gebruik van roestvaststaal AISI 316 en de snel demontabele constructie (Quick Release versie)...

Meer informatie

Werking plunjerpomp

De dubbele werking van de plunjerpomp is gebaseerd op de heen- en weergaande slagbeweging van de zuiger/plunjer (A) in de cilinder.

Tijdens de opgaande slag wordt de zuiger door de zuigermoer (B) meegenomen. Tegelijkertijd wordt de kogel van het voetventiel (C)  van zijn zitting gelicht waardoor de inlaatpoort geopend wordt en het product kan instromen. Het product boven de zuiger wordt door deze beweging via de uitlaatpoort naar buiten gedrukt.

     

Tijdens de neergaande slagbeweging wordt de kogel van het  voetventiel weer in zijn zitting gedrukt en wordt  de inlaatpoort afgesloten. De zuiger wordt van de zuigermoer gelicht zodat het product hier doorheen naar de uitlaatpoort kan stromen. Door de neergaande beweging van de zuiger en stoterstang (D) in de pompbuis wordt het product door de uitlaatpoort naar buiten verplaatst.