Schottenpompen

Mouvex schottenpompen

De schottenpompen van Mouvex zijn ontwikkeld voor het verpompen van laag- tot middelviskeuze vloeistoffen. De pompen zijn een ideale pompoplossing bij het transport van zowel smerende als niet smerende, abrasieve en/of corrosieve producten.

Schottenpompen bieden uitstekende volumetrische eigenschappen en hebben hierdoor lage energiekosten. Dankzij de zelfstellende schotten houden de pompen hun optimale werking gedurende hun hele levensduur.

De Mouvex P-serie pompen zijn eenvoudig te onderhouden. Ze kunnen namelijk voor onderhoud worden gedemonteerd zonder dat de pomp uit de zuig- en persleiding weggehaald hoeft te worden.

In de voedingsmiddelenindustrie worden de P-serie pompen van Mouvex veel toegepast voor het verpompen van oliën en vetten maar bijvoorbeeld ook voor glucose, cacao(boter), chocolade en dranken. In de cosmetische industrie worden deze pompen voornamelijk ingezet voor het transport van zeep, shampoo en diverse grondstoffen voor zalven en crèmes.

Hoge prestaties

Mouvex schottenpompen onderscheiden zich door hun hoge volumetrische eigenschappen die garant staan voor een efficiënte en energiezuinige werking en het zelfaanzuigende vermogen.

Constante werking

Door de toepassing van zelfstellende schotten houden de P-serie pompen van Mouvex een optimale werking gedurende hun gehele levensduur.

Eenvoudig onderhoud

De demontage van de Mouvex schottenpompen is mogelijk zonder de pompen uit het leidingwerk te halen. Zo bespaart u aanzienlijk op uw onderhoudskosten.

 

Pompenseries

Mouvex P

De P-serie schottenpomp van Mouvex kan worden toegepast voor zowel laag- als middelviskeuze, smerende en niet smerende en/of abrasieve en corrosieve vloeistoffen. De pomp, die beschikbaar zijn in 5...

Meer informatie

Werking schottenpomp

De rotor van een schottenpomp is voorzien van sleuven waarin de schotten in- en uit kunnen schuiven. Tijdens het draaien van de rotor in het excentrische pomphuis worden de schotten aan de zuigzijde naar buiten ingedrukt. Door de vergroting van het volume van de pompkamer en de ontstane onderdruk wordt de vloeistof de pomp ingezogen. Vervolgens wordt het product in een continue beweging tussen de schotten naar de perszijde van het pomphuis verplaatst. Aan de perszijde wordt het volume kleiner waardoor de pompkamer in de persleiding wordt geleegd.