Bornemann HCH

Omschrijving

De HCH hygiënische spindelpomp /schroefspindelpomp is de nieuwste innovatie van Bornemann. Met een maximaal debiet van maar liefst 1.500 m³/uur (1.750 m³/uur bij gebruik als CIP-pomp) is deze nieuwe pomp de hygiënische verdringerpomp met de hoogste capaciteit op de markt.  Met deze unieke pomp is het mogelijk om de specifieke eigenschappen van de schroefspindelpomp in te zetten waar vloeistoffen op (zeer) hoge capaciteiten verpompt moeten worden in de voedingsmiddelen-, zuivel- en drankenindustrie.

De HCH spindelpompen van Bornemann zijn ontwikkeld voor het op hoge capaciteit verpompen van viskeuze vloeistoffen (tot 50.000 cP) zoals geconcentreerde tomatenpuree/pasta. De pompen kunnen ook dienen voor laad- en los-toepassingen van bijvoorbeeld geconcentreerde vruchtensappen. Met gemak kunnen deze schroefspindelpompen 30.000 cP verwerken op 200 m3/uur. Serieuze getallen waar in de markt van hygiënische pompen het aanbod zeer beperkt is.

Voor laag- tot middelviskeuze vloeistoffen, zoals sappen/juices of weistromen, op een hoge capaciteit tot 1.500 m³/uur, bieden de nieuwe HCH pompen de uitkomst, waar centrifugaalpompen door de hoge viscositeit niet meer toepasbaar zijn.

 

Brochure in PDF formaat

 

Eigenschappen

  • Unieke hoge capaciteit op zowel hoogviskeuze als dunvloeibare vloeistoffen;
  • Pulsatievrije werking, zonder drukstoten (in tegenstelling tot lobbenpompen);
  • Lange levensduur dankzij tweezijdige instroomopening pomphuis en ontwerp zonder metal-to-metal contact;
  • Grote gebruiksflexibiliteit door omkeerbare draairichting en de diverse leverbare spindelmaten.
  • CIP-reiniging met de procespomp mogelijk (2-in-1 werkingsprincipe);

Prestaties

Viscositeit Van 1 tot 1.000.000 mPas
Capaciteit Van 100,0 tot 1.500,0 m³/uur
Druk Tot 25 bar
Temperatuur Van -20 tot 120 °C