Bornemann SLH-5G

Omschrijving

De SLH-5G schroefspindelpomp is de nieuwste generatie pompen van Bornemann en vervangt zowel de SLH-4G als de SLH-4U. Zoals zijn twee voorgangers onderscheidt deze innovatieve schroefspindelpomp zich door haar uitzonderlijk hoog niveau van reinigbaarheid. Het complete design voldoet aan de strengste EHEDG-richtlijnen. Het hygiënische frame, dat standaard meegeleverd wordt, maakt het hygiëne-concept van de 5G helemaal compleet.

De Bornemann SLH-5G pomp staat ook garant voor een uitzonderlijk hoge betrouwbaarheid. Deze is gebaseerd op ruim 15 jaar ervaring in hygiënische schroefspindelpompen en op een aantal slimme design-optimalisaties. Denk hierbij bijv. aan het gebruik van tandwielen tussen de lagers, dat voor een nog langere levensduur van de lagerstoel zorgt.

De SLH-5G twin screw pomp biedt bovendien een duurzamer ontwerp, een voor een schroefspindelpomp ongekend rendement en belangrijke voordelen qua onderhoud en flexibiliteit.

> Duurzaamheid: Het design van de SLH-5G spindelpomp maakt gebruik van minder componenten en meer RVS gietdelen. Dit innovatieve pompconcept heeft dus een lager gewicht en is hierdoor niet alleen prijstechnisch aantrekkelijk maar vooral ook duurzamer.

> Hoog rendement: Voor een schroefspindelpomp heeft de SLH-5G van Bornemann een uitzonderlijk hoog rendement. Dit komt door een reeks belangrijke innovaties, zoals:

 • Het geoptimaliseerde ontwerp van de spindels, die voor een grotere capaciteit zorgt (tot wel 25% meer dan andere schroefspindelpompen op de markt voor een vergelijkbare bouwgrootte). 
 • De verbreding van de zuigaansluiting (wide inlet design), waardoor er minder weerstand in de zuig optreedt (gunstigere NPSHr).

> Eenvoudig onderhoud: Verschillende design optimalisaties zorgen er bovendien voor dat het onderhoud aan de pomp sneller en eenvoudiger uitgevoerd kan worden:

 • Nieuwe gepatenteerde spindelsynchronisatie: de lagerstoel hoeft nooit geopend te worden voor het afstellen van de timing van de spindels;
 • Gebruik van standaard componenten (bijv. lagers) in de lagerstoel;
 • Nieuwe optionele full cartridge mechanical seals;
 • Lager gewicht van de pomp.

> Flexibiliteit: De SLH-5G twin screw pomp biedt standaard een unieke keuze aan spindeltypes waardoor zelfs voor de meest complexe toepassingen een bewezen spindelontwerp geboden wordt. Ook het modulaire pomphuis met demonteerbare aansluiting garandeert een maximaal niveau van gebruiksflexibiliteit.

Wilt u meer weten over de voordelen en mogelijkheden van deze nieuwe generatie schroefspindelpompen? Onze specialisten helpen u graag.

 

Brochure in PDF formaat

Eigenschappen

 • Hoog hygiëneniveau volgens de strengste EHEDG-richtlijnen;
 • Hoge betrouwbaarheid gebaseerd op ruim 15 jaar ervaring in hyg. spindelpompen;
 • Grotere capaciteit bij vergelijkbare bouwgrootte;
 • Eenvoudig onderhoud door o.a. lager gewicht en gepatenteerde spindelsynchronisatie buiten de lagerstoel;
 • Zeer breed inzetgebied (van lage tot hoge drukken en viscositeiten, extra grote capaciteit); 
 • Standaard geschikt voor hoge drukken dankzij de robuuste lagerstoel;
 • Volledig uitwisselbaar met 2 voorgaande generaties (SLH-4G/SLH-4U en SLH-3G/ SLHxxx);

Prestaties

Viscositeit Van 1 tot 1.000.000 mPas
Capaciteit Van 0,1 tot 350,0 m³/uur
Druk Tot 25 bar
Temperatuur Van -20 tot 220 °C