Slangenpompen

PCM Delasco slangenpompen

Onder het merk Delasco biedt PCM een breed programma lagedruk en hogedruk slangenpompen.

De pompen zijn zelfaanzuigend en kunnen probleemloos drooglopen. Ze zijn speciaal ontworpen met het oog op lagere gebruiks- en onderhoudskosten.

Zo heeft de nieuwe generatie DX peristaltische pompen van PCM Delasco een innovatief pompdesign met unieke limoenvormige rotor. Deze zorgt voor een optimale compressie en langere levensduur van de slang. Dankzij het Smart Quick Release System van deze nieuwe DX serie kan de slang bovendien in slechts enkele minuten vervangen worden.

De Delasco pompen lenen zich uitstekend voor het doseren of het transport van waterige, viskeuze en structuurgevoelige vloeistoffen. Hierbij sluit het ontwerp zonder asafdichting lekkage en productverontreiniging uit. Door de constructie zonder kleppen of kogels bieden de pompen uitkomst bij het doseren van vloeistoffen met vaste delen.

Door de beschikbaarheid van verschillende slangmaterialen zijn de pompen bovendien zeer geschikt voor het verpompen van de meest corrosieve of abrasieve producten. Speciaal voor hygiënische toepassingen in de voedingsmiddelenindustrie kan de DX serie worden geleverd met CIP-reinigbare food grade slangen.

Hygiëne

De food grade slang van de DX serie is geschikt voor hoge drukken en temperaturen en hierdoor te gebruiken tijdens de CIP-reiniging. Deze slang voldoet aan de hoogste hygiëne-eisen, zoals EG 1935/2004 en FDA 21CFR177.2600.

Veelzijdigheid

De Delasco range biedt een uitgebreide keuze aan uitvoeringen en slangmaterialen. Dit garandeert een maximale gebruiksflexibiliteit: van lage tot hoge druk en van heavy duty tot hygiënisch.

Lage LCC

Door hun uitgekiende constructie en hoogwaardige materialen zijn de Delasco slangenpompen ontwikkeld met het oog op betrouwbaarheid en lage life cycle costs, zelfs in de meest veeleisende toepassingen.

Pompenseries

PCM Delasco PMA

De PMA slangenpomp is de kleinste pomp binnen de uitgebreide Delasco range van fabrikant PCM. De PMA pomp is de ideale keuze voor transport- en doseertoepassingen met een lage...

Meer informatie

PCM Delasco Z

De Z-serie slangenpompen zijn uitgevoerd met een ongewapende flexibele slang en zijn de lagedruk range van fabrikant Delasco. De pompen kunnen worden toegepast voor een druk tot 1,5 bar....

Meer informatie

PCM Delasco DX

Door de robuuste constructie met unieke limoenvormige rotor en de diverse beschikbare slangmaterialen is de nieuwe DX slangenpomp van PCM Delasco de ideale pompoplossing voor de meest veeleisende en...

Meer informatie

Werking slangenpomp

De pompwerking wordt bereikt door een rotor met schoenen en/of rollers die ronddraait in het pomphuis. Door deze draaiende beweging wordt de slang door de rotor/rollers ingedrukt en wordt de vloeistof door de slang verplaatst.  Als de rotor ronddraait keert de slang achter de schoen/roller onmiddellijk weer terug in zijn oorspronkelijke vorm. Dit zorgt voor een onderdruk/vacuüm die de pomp zijn goede zelfaanzuigende eigenschappen geeft.