BROQUET B

Omschrijving

De B-serie tandwielpomp / tandradpomp van BROQUET is leverbaar met verschillende rotorgeometrieën en hierdoor geschikt voor het verwerken van cacao en chocolade in alle vormen en productiestappen. De werking van de B tandwielpomp zorgt optimaal voor de structuur van de basisgrondstoffen en voorkomt karamelisatie van de chocolade.

De speciale rotorgeometrie van de BB-serie is ontwikkeld voor het verpompen van cacao-likeur en re-melt. Daarbij kunnen stukjes noot en fruit probleemloos verwerkt worden.

De BX-uitvoering wordt toegepaste voor de verwerking zonder shear van zowel cacaomassa en cacaoboter als chocola en praline. Het grote voordeel van dit pomptype is dat er geen separatie tussen de droge stof en de vetmassa ontstaat.

De B tandwielpompen kunnen worden uitgerust met een geïntegreerde verwarmingsmantel. Deze is volledig gesloten en speciaal ontworpen om contaminatie van het medium met verwarmingsvloeistof te voorkomen.

Alle modellen uit deze serie tandwielpompen van BROQUET hebben een robuuste constructie met weinig delen. Dit zorgt voor een lange levensduur en lagere onderhoudskosten.

 

Brochure in PDF formaat

 

Eigenschappen

  • Grote keuze aan rotorgeometrieën en seals;
  • Lange levensduur en lage Life Cycle Cost;
  • Robuuste lagering door vloeistofgesmeerde glijlagers uit slijtvaste materialen;
  • Lagere onderhoudskosten door werking op lage toeren;
  • Geïntegreerde -volledig gesloten- verwarmingsmantel;

Prestaties

Viscositeit Van 1 tot 50.000 mPas
Capaciteit Van 0,5 tot 25,0 m³/uur
Druk Tot 20 bar
Temperatuur Van -10 tot 130 °C