BROQUET K

Omschrijving

De K tandwielpomp / tandradpomp van Broquet biedt een uitgebreide keuze aan rotorgeometrieën en hierdoor een efficiënte en betrouwbare oplossing voor elke processtap van de productie van suiker. Daarom geniet BROQUET wereldwijd van een grote naamsbekendheid in deze specifieke industrie.

Zo is de KMC-uitvoering speciaal ontwikkeld voor het verwerken van zowel massecuite als magma. Het uitgekiende ontwerp van de MC-rotoren zorgt hierbij voor een pulsatievrije werking met weinig emulsificatie en minder structuurbeschadiging bij kristalhoudende vloeistoffen.

De KX tandradpomp is geschikt voor het verpompen van zowel siropen, likeuren als warme melasse. Deze tandwielpomp kenmerkt zich door haar hoge hydraulische efficiency en compact design.

De KB tandwielpomp van BROQUET biedt de optimale oplossing bij het verpompen van hoogviskeuze vloeistoffen in de suikerindustrie. Denk hierbij aan de verwerking van koude melasse. De pomp heeft een hoge zuigkracht, zelfs bij lage snelheden.

Alle modellen uit de K-serie hebben een robuuste constructie met weinig delen. Dit zorgt voor een lange levensduur en lagere onderhoudskosten.

 

Brochure in PDF formaat

Eigenschappen

  • Grote keuze aan rotorgeometrieën en seals;
  • Lange levensduur en lage Life Cycle Cost;
  • Robuuste lagering door vloeistofgesmeerde glijlagers uit slijtvaste materialen;
  • Lagere onderhoudskosten door werking op lage toeren;
  • Geïntegreerde -volledig gesloten- verwarmingsmantel;

Prestaties

Viscositeit Van 1 tot 50.000 mPas
Capaciteit Van 1,0 tot 250,0 m³/uur
Druk Tot 20 bar
Temperatuur Van -10 tot 130 °C