Wormpompen

PCM excentrische wormpompen

De originele Moineau pomptechnologie, uitgevonden door de oprichter van PCM, René Moineau, is het hart van de PCM excentrische wormpompen.

De pompen hebben een pulsatievrije werking met weinig shear en zijn dus de ideale oplossing voor het verpompen van kwetsbare producten met een constante flow, ongeacht de viscositeit en druk. De Moineau pompen bieden bovendien een grote zuigkracht en zijn zelfaanzuigend. De capaciteit gedraagt zich lineair met het toerental.

Binnen de PCM range voor de voedingsmiddelenindustrie bieden de HyCare pompen het hoogste niveau van hygiëne en reinigbaarheid in de markt van excentrische wormpompen. Daarnaast zijn de EcoMoineau C wormpompen, door hun revolutionaire en compacte design, bijzonder eenvoudig te onderhouden en in bestaande systemen te integreren. Wilt u (hyper) viskeuze vloeistoffen en pasta’s verpompen? De PCM IVA/LVA en GVA uitvoeringen met trechter en toevoerschroef bieden uitkomst.

Hygiëne

Met de unieke EHEDG-gecertificeerde Hy-Care pomp biedt de PCM range het hoogste niveau van hygiëne en reinigbaarheid in de markt van excentrische wormpompen.

Betrouwbaarheid

Trouw aan haar solide reputatie past PCM uitsluitend duurzame constructies en kwalitatief hoogwaardige componenten toe. Zo biedt de HyCare serie met een unieke flexibele askoppeling een lange levensduur en maar liefst 3 jaar garantie.

Innovatie

Sinds de uitvinding van het Moineau pompprincipe weet PCM haar toonaangevende positie te behouden. Ontwikkeld met de modernste technologie, bieden de vele nieuwe gepatenteerde constructies nog meer hygiëne, betrouwbaarheid en efficiency.

Pompenseries

PCM HyCare

De PCM HyCare excentrische wormpompen beschermen de kwaliteit en de structuur van uw producten. Deze pompen zijn bestemd voor producten die in de laatste stappen van het productieproces zitten....

Meer informatie

PCM EcoMoineau C

De PCM EcoMoineau C excentrische wormpomp is ontworpen volgens het unieke Eco-design principe. Deze RVS Moineau pomp is uitgevoerd met een nieuwe gepatenteerde compacte overbrenging. Hierdoor heeft de pomp...

Meer informatie

PCM IVA/LVA/GVA

De Moineau pompen uit de IVA en LVA series zijn uitgerust met een trechter en toevoerschroef en worden toegepast bij het verpompen van viskeuze vloeistoffen en pasta’s in de...

Meer informatie

Werkingsprincipe

Een Moineau-pomp bestaat uit een spiraalvormige RVS rotor die in een rubberen schroefvormige stator draait. Door deze roterende beweging wordt de vloeistof, in de ruimten die tussen rotor en stator ontstaan, in axiale richting verplaatst en uit de pomp geduwd.