PCM EcoMoineau C floating stator

Omschrijving

De EcoMoineau C met floating stator van PCM is ongetwijfeld de meest compacte excentrische wormpomp die er bestaat. Deze robuuste roestvaststalen pomp is geschikt voor een breed scala aan toepassingen in de voedingsmiddelenindustrie, waarbij geen reiniging van de pomp of een reiniging op basis van COP (Cleaning Out of Place) uitgevoerd wordt.

Deze speciale EcoMoineau C wormpomp is voorzien van een zogenaamde floating stator: een rubberen stator zonder omhulsing, die vrij in het pomphuis kan bewegen. Deze “zwevende” constructie geeft de rotor meer beweegruimte om onbelemmerd in de stator te kunnen draaien. Hierdoor volstaat een korte flexibele rubberkoppeling tussen de rotor en de aandrijfas en is de toepassing van een koppelstang overbodig. Zo heeft de EcoMoineauu C met floating stator een zeer compacte bouwwijze en past deze pomp uitstekend in productieomgevingen met weinig beschikbare ruimte.

De EcoMoineau C met floating stator kenmerkt zich bovendien door lage Life Cycle kosten. Dit komt niet alleen door het eenvoudige design maar ook door het lage gewicht en de lage onderhoudskosten. Dankzij het robuuste en compacte ontwerp is de pomp bovendien eenvoudig in machines of systemen te integreren.

In combinatie met een frequentieomvormer kan deze excentrische wormpomp met volumetrische en pulsatievrije werking als doseerpomp ingezet worden. Hierbij is de wormpomp uiterst geschikt (voor doseertoepassingen met) viskeuze en abrasieve vloeistoffen of producten met grote vaste delen (tot 12 mm).

Eigenschappen

  • Compacte en robuuste constructie;
  • Snelle (de)montage t.b.v. COP reiniging;
  •  Lage Life Cycle kosten;
  • Hoge betrouwbaarheid;
  • Uitstekende zuigeigenschappen;
  • Geschikt voor doseertoepassingen dankzij pulsatievrije werking;
  • Leverbaar in verrijdbare uitvoering;

Prestaties

Viscositeit Van 1 tot 100.000 mPas
Capaciteit Van 0,0 tot 16,0 m³/uur
Druk Tot 6 bar
Temperatuur Van -10 tot 80 °C