PCM HyCare

Omschrijving

De PCM HyCare excentrische wormpompen beschermen de kwaliteit en de structuur van uw producten. Deze pompen zijn bestemd voor producten die in de laatste stappen van het productieproces zitten. Dat is het moment dat de structuur en de hygiëne van de ingrediënten beschermd moeten worden.

Door het uitgekiende ontwerp, gebaseerd op CFD technologie (Computational Fluid Dynamics), zijn de vorm, de inhoud en de constructie van alle componenten gericht op een optimaal niveau van reinigbaarheid, efficiency en betrouwbaarheid. Met de HyCare range heeft PCM bovendien de kortste hygiënische RVS Moineau pomp ontwikkeld.

De HyCare Moineau pompen zijn uitgevoerd met een speciale Duraflex flexishaft. Dit is een unieke flexibele overbrenging zonder olie- of vetgesmeerde koppeling. Deze flexibele asconstructie is uit titanium vervaardigd en is bovendien, voor een optimale reinigbaarheid, uit 1 stuk en zonder dode ruimtes ontworpen. Titanium is sterk en heeft daardoor een lange standtijd. Een bijkomend voordeel is dat dit materiaal het mogelijk maakt om de lengte van de pomp 20% korter te maken.

De HyCare excentrische wormpompen voldoen aan de hoogste eisen met betrekking tot de productie van levensmiddelen en farmaceutische producten. Zo is deze range EHEDG gecertificeerd en voorzien van het 3A keurmerk. In de pompen worden alleen Food-grade elastomeren toegepast die toegelaten zijn volgens EG 1935/2004, FDA, 3A en USP.

 

Brochure in PDF formaat

Eigenschappen

  • Ultieme reinigbaarheid, EHEDG-certificering voor CIP-en SIP-reiniging;
  • Unieke Duraflex flexishaft overbrenging uit Titanium voor extra hygiëne en langere levensduur;
  • Geoptimaliseerd pomphuis-design voor verbeterde reiniging en hogere CIP-snelheid;
  • Kortste hygiënische excentrische wormpomp, eenvoudige installatie en integratie in bestaand proces.
  • Eenvoudige demontage door Duraflex flexibele asconstructie, cartridge mechanical seal en deelbaar pomphuis;

Prestaties

Viscositeit Van 1 tot 100.000 mPas
Capaciteit Van 0,0 tot 90,0 m³/uur
Druk Tot 20 bar
Temperatuur Van -10 tot 100 °C