PCM HyFeed

Omschrijving

Dat het verpompen van (hoog)viskeuze, pasteuze of kleverige voedingsmiddelen uitstekend te combineren is met de strengste hygiëne-eisen bewijst de HyFeed excentrische wormpomp met hopperinlaat van PCM. Deze innovatieve CIP-reinigbare pomp werd in Frankrijk met de Hygienic Design Award van de EHEDG commissie onderscheiden en biedt uitkomst in uiteenlopende branches, van de groenten- en fruitverwerkende tot de cosmetische industrie.

Zoals de Easyfeed oplossing maakt de HyFeed gebruik van de betrouwbare en bewezen Moineau technologie van PCM. De HyFeed pomp met hopper-/trechterinlaat gaat echter nog een stap verder op het gebied van hygiëne. Zo zijn de gehele constructie, de nieuwe hooghygiënische hopper en de gepatenteerde toevoerschroef volledig volgens de strengste EHEDG richtlijnen ontworpen. 

Hooghygiënische hopper

Om de doorstroming van zeer viskeuze en/of kleverige producten te vergemakkelijken is de HyFeed Moineau pomp voorzien van een speciale hopper met verticale wanden. Deze trechter is volledig in RVS 316L uitgevoerd en kenmerkt zich door zijn hooghygiënische finish. Het materiaal biedt een EHEDG-conforme oppervlakteruwheid (Ra) van minder dan 0,8 μm en voedselveilig laswerk.

Ook voor de gehele basisconstructie van de HyFeed maakt PCM gebruik van corrosiebestendig austenitisch RVS. Zo zijn alle pompdelen die in contact komen met het verpompte product in RVS 316L (Ra<0,8 μm) uitgevoerd en de rest van de pomp, inclusief het in hoogte verstelbare frame, in RVS 304L. De stator en de toegepaste seals en elastomeren zijn uiteraard EG 1935/2004 gecertificeerd. Desgewenst kan de stator in wit food grade NBR worden geleverd. 

Gepatenteerde toevoerschroef

De open toevoerschroef van de HyFeed excentrische wormpomp zorgt ervoor dat de meest kleverige producten probleemloos en zonder verstopping kunnen worden verwerkt. Het gepatenteerde design van de toevoerschroef maakt gebruik van flexibele titanium koppelstangen zonder koppelingen en is daardoor zonder schaduwplekken en dus optimaal te reinigen. 

In combinatie met de beschikbare tangentiële drain-aansluiting maakt het open design van de toevoerschroef de werking van de CIP-reiniging extra efficiënt.

Veelzijdigheid

De PCM HyFeed Moineau pomp met hopperinlaat is de ideale oplossing voor het hygiënisch verpompen van viskeuze producten tot 80.000 cP. De pomp is bovendien zeer geschikt voor kleverige en pasteuze producten maar ook voor vloeistoffen met maximaal 40 mm vaste delen. De Hyfeed is hiermee een echte hygiënische alleskunner.

De HyFeed leent zich uitstekend voor de meest gevarieerde applicaties in o.a. de groenten- en fruitverwerkende industrie, saus industrie of cosmetische industrie. Denk hierbij aan het hygiënisch verpompen van fruitpurees of groentepurees, karamelsaus, chocoladesaus en diverse cosmetische producten (van shampoo tot scrub, gel en crème).

Brochure in PDF formaat

 

Eigenschappen

  • Minimale shear en pulsatie;
  • Food grade ontwerp en materialen;
  • Gepatenteerde open toevoerschroef voor optimale reinigbaarheid;
  • Hopper uit RVS 316 L (Ra<0,8 μm);
  • Optimale vulling van de rotor en stator bij de meest viskeuze producten;
  • Effectieve CIP-reiniging door open voordrukschroef en tangentiële drain-aansluiting;
  • Eenvoudige installatie dankzij blokbouw aandrijving en compact design;
  • Doseren mogelijk door lineaire opbrengst;

Prestaties

Viscositeit Van 1 tot 80.000 mPas
Capaciteit Van 0,2 tot 52,0 m³/uur
Druk Tot 24 bar
Temperatuur Van -10 tot 100 °C