PCM IVA/LVA/GVA

Omschrijving

De Moineau pompen uit de IVA en LVA series zijn uitgerust met een trechter en toevoerschroef en worden toegepast bij het verpompen van viskeuze vloeistoffen en pasta’s in de voedingsmiddelenindustrie. De excentrische wormpompen zijn compact en hierdoor eenvoudig in een productieproces te integreren. Ze zijn geschikt voor COP (Cleaning Out of Place) en spoelen/drainen.

De LVA-uitvoering is uitgevoerd in roestvaststaal (geglaspareld) en beschikt over hygiënische aansluitingen. De LVA Moineau pompen bieden dus uitkomst als een hoger niveau van hygiëne vereist is.

De speciale GVA uitvoering heeft een groter formaat trechter en een verlengde schroef op de koppelstang die, in combinatie met de vorm van het pomphuis fungeert om voordruk te creëren richting de rotor/stator combinatie. De GVA excentrische wormpompen worden toegepast bij het transport van hoogviskeuze vloeistoffen of niet-homogene producten.

Speciaal voor het verpompen van hyperviskeuze vloeistoffen, zoals bijvoorbeeld karamel of droge diervoeding, heeft PCM het Viscofeeder systeem ontwikkeld.

 

Brochure in PDF formaat

Eigenschappen

  • Minimale shear en pulsatie;
  • Maximale vullingsgraad in de rotor en stator door gebruik van trechter;
  • Zwaar gedimensioneerde pennenkoppelingen, geschikt voor extreme omstandigheden;
  • Lange levensduur en lineaire opbrengst door stator uit eigen fabricage;
  • Eenvoudige installatie dankzij blokbouw aandrijving;
  • Doseren mogelijk door lineaire opbrengst;

Prestaties

Viscositeit Van 1 tot 1.000.000 mPas
Capaciteit Van 0,2 tot 300,0 m³/uur
Druk Tot 20 bar
Temperatuur Van -10 tot 110 °C