Mouvex H-FLO

Omschrijving

De nieuwe Mouvex H-FLO range hygiënische oscillerende zuigerpompen is de opvolger van de succesvolle SLS-serie. Met deze innovatieve pompen wordt de maximale capaciteit van de Mouvex oscillerende zuigerpompen nagenoeg verdubbeld, van 36 naar 65 m³/uur.

De nieuwe H-FLO serie heeft een innovatief design waardoor de pompen voor hogere viscositeiten en debieten inzetbaar zijn dan de huidige SLS pompen. Dankzij de grotere excentriciteit van de disc is het slagvolume van de H-FLO serie vergroot. Hierdoor volstaat vaak, voor dezelfde capaciteit, een kleiner pomptype. Ook is het aanzuigvermogen, de NPSHr, geoptimaliseerd.

De Mouvex H-FLO oscillerende zuigerpomp is, net als de SLS pomp, 100% hermetisch dicht. Doordat de disc een oscillerende beweging heeft en dus niet roteert bestaat de asafdichting uit een onderhoudsvrije driedubbelwandige metalen balg. Deze biedt een lange levensduur en een standaardfabrieksgarantie van 2 jaar.

Deze nieuwe pompgeneratie staat bovendien voor een onmiskenbare vooruitgang qua hygiëne en reinigbaarheid. De H-FLO hygiënische zuigerpompen zijn niet alleen CIP-reinigbaar, EHEDG gecertificeerd en volgens de EC1935-2004 richtlijnen opgebouwd maar overtreffen de officiële normen. Zo is het pomphuis bijvoorbeeld volledig draineerbaar en maakt de nieuwe interne vormgeving de CIP-reiniging nog efficiënter.

Met de ECS optie (Easy Clean System) kan de volledige CIP flow zonder by-pass door de pomp gestuurd worden. Dit zorgt voor aanzienlijke besparingen op de installatiekosten.

 

Brochure in PDF formaat

Eigenschappen

  • Lekvrij en onderhoudsvrij ontwerp dankzij metalen balg als asafdichting;
  • Droogloopmogelijkheid;
  • Shear-arme verplaatsing van kwetsbare vloeistoffen;
  • Hoge productbesparing door product recovery;
  • Stabiele capaciteit gedurende gehele levensduur;

Prestaties

Viscositeit Van 1 tot 20.000 mPas
Capaciteit Van 0,5 tot 65,0 m³/uur
Druk Tot 10 bar
Temperatuur Van -15 tot 121 °C