Lobbenpompen

Ampco lobben- en draaizuigerpompen

De hygiënische lobbenpompen en draaizuigerpompen van Ampco zijn robuust en betrouwbaar en kenmerken zich door hun aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding.

Anders dan de huidige standaard in de markt beschikken alle Ampco AL-modellen over een RVS lagerstoel en belangrijke ontwerpverbeteringen. Zo zijn de AL lobbenpompen/lobe pumps EHEDG-gecertificeerd en hebben deze pompen een front-loaded seal-design.

Bij de ZP draaizuigerpompen/rotary lobe pumps heeft de RVS lagerstoel een verbeterde lagerstoelafdichting. Daarnaast zijn de assen volledig uit 17-4PH vervaardigd en de rotoren uit Alloy 88 (non galling materiaal). De schuinvertande synchronisatie-tandwielen zorgen voor een geluidsarme werking. Het gepatenteerde design van de ZP3-uitvoering is bovendien EHEDG-gecertificeerd en voldoet aan de hoogste hygiënische eisen.

Ondanks al deze design-optimalisaties hebben de draaizuigerpompen van Ampco als groot voordeel dat ze 1-op-1 uitwisselbaar zijn met de draaizuigerpompen van de meest bekende fabrikanten. Dit geldt tevens voor de onderdelen.

Verbeterd design

Naast het gebruik van betere materialen bieden de Ampco pompen diverse ontwerp-optimalisaties. Deze zorgen voor een hoge betrouwbaarheid, betere reiniging en lagere onderhoudskosten.

EHEDG-certificering

Zowel de lobbenpompen als de gepatenteerde ZP-3 draaizuigerpompen van Ampco zijn EHEDG-gecertificeerd. De garantie van een optimale hygiëne, reinigbaarheid en minimale besmettingsrisico’s.

 

Voordelige prijs

De Ampco lobben- en draaizuigerpompen onderscheiden zich door hun aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding t.o.v. de producten van bekende merken, waarmee ze 1-op-1 uitwisselbaar zijn.

Pompenseries

Ampco AL

De AL lobbenpompen van AMPCO zijn speciaal ontwikkeld met het oog op hygiëne en reinigbaarheid. Ze zijn standaard geschikt voor CIP-reiniging en EHEDG-gecertificeerd. De lobbenpompen onderscheiden zich door hun...

Meer informatie

Ampco ZP1

De ZP1 serie is de klassieke draaizuigerpomp, waarbij de asafdichting na het labyrint, achter de draaizuiger, geplaatst is. Deze serie kan worden geleverd met verschillende soorten asafdichtingen, zoals enkel seal of...

Meer informatie

Ampco ZP2

De ZP2 serie is een CIP-reinigbare pomp. Deze serie heeft een geoptimaliseerd design dat voor een nog betere interne reinigbaarheid zorgt. De ZP2 serie van Ampco is volledig uitwisselbaar met de...

Meer informatie

Ampco ZP3

De ZP 3 serie is speciaal ontwikkeld, dus zonder “kunstgrepen”, als EHEDG-gecertificeerde pomp. Door zijn gepatenteerde design is deze CIP-reinigbaar, zonder dode ruimtes en volledig drainable. De ZP3 serie beschikt...

Meer informatie

 

Werkingsprincipe

De twee rotoren van een lobbenpomp draaien in tegenovergestelde richting in het pomphuis, zonder elkaar hierbij te raken. Bij elke omwenteling wordt de vloeistof het pomphuis ingezogen en vervolgens door de rotatie van de lobben in de pomp verder getransporteerd. Tenslotte wordt het product aan de perszijde uit het pomphuis geperst.