Spindelpompen

Bornemann spindelpompen

Door hun onovertroffen design en bewezen betrouwbaarheid zijn de EHEDG-gecertificeerde Bornemann spindelpompen, ook bekend als “Spin-pompen”, niet meer weg te denken uit de Nederlandse voedingsmiddelenindustrie.

De Bornemann schroefspindelpompen (twin screw pumps) zijn veelzijdige pompen. De pompen leveren hoge prestaties op zowel laag- als hoogviskeuze vloeistoffen. Naast het hoogste niveau van hygiëne (EHEDG EL Aseptic) biedt de hoogwaardige technologie van de pompen een zelfaanzuigende werking en een pulsatievrije flow. Het werkingsprincipe staat garant voor een minimale productbeschadiging en is dus ideaal voor al uw kwetsbare en structuurgevoelige vloeistoffen.

Door het grote regelbereik kan het 2-in-1 principe van de spindelpompen van Bornemann toegepast worden. U kunt de pompen als proces- en als CIP-pompen inzetten. Zo bespaart u aanzienlijk op installatie- en onderhoudskosten!

Alle Bornemann schroefspindelpompen worden standaard en zonder meerprijs voorzien van de i-ALERT 2 monitoring tool. Het ultramoderne systeem houdt de pomp 24 uur per dag nauwkeurig in de gaten en signaleert eventuele afwijkingen direct.

Veelzijdigheid

Het geavanceerde werkingsprincipe  beschikt over de juiste eigenschappen om zowel shear-gevoelige als hoogviskeuze vloeistoffen zonder beschadiging te verpompen.

 

2-in-1 werking

De Bornemann spindelpomp is als procespomp en als CIP-pomp toe te passen. Het gebruik van een separate CIP-pomp en andere randapparatuur is overbodig.

Weinig onderhoud

Door de uitzonderlijke kwaliteit en de contactloze werking kent de Bornemann spindelpomp geen slijtdelen. Daarmee bespaart u aanzienlijk op onderhoud.

Oliehoorn

“Spin Pompen denkt mee en geeft het beste advies. Dit levert voor ons de toegevoegde waarde.” (Frites)sauzen verpompen klinkt eenvoudiger dan het is. Elke keer dat er in het proces van fritessaus wordt verpompt neemt de viscositeit namelijk wat af. En die viscositeit is nou net een van de belangrijkste eigenschappen: de saus moet namelijk […]

meer lezen...

Pompenseries

Bornemann SLH-4U

Met zijn modulaire opbouw, met minder (gestandaardiseerde) componenten, is de SLH-4U spindelpomp / schroefspindelpomp een prijstechnisch aantrekkelijke aanvulling op de succesvolle SLH-serie van Bornemann. Opvallend verschil met de SLH-4G...

Meer informatie

Bornemann SLH-4G

Het gehele design van de SLH-4G spindelpompen / schroefspindelpompen is gericht op een ultiem niveau van hygiëne. Het “tube-design” optimaliseert de inwendige en uitwendige reinigbaarheid van de sanitaire pomp....

Meer informatie

Bornemann HCH

De HCH hygiënische spindelpomp /schroefspindelpomp is de nieuwste innovatie van Bornemann. Met een maximaal debiet van maar liefst 1.500 m³/uur (1.750 m³/uur bij gebruik als CIP-pomp) is deze nieuwe...

Meer informatie

Werkingsprincipe

Een hygiënische schroefspindelpomp (twin screw pump) heeft twee vrij vliegende spindels, die nauw opgesloten worden door het pomphuis. De spindels draaien contactloos ten opzichte van elkaar en het pomphuis. De assen worden gesynchroniseerd middels tandwielen. Door de draaiende beweging van de schroefassen wordt de vloeistof tussen de spindels in de axiale richting verplaatst.