Tandwielpompen

Broquet tandwielpompen

Broquet biedt een efficiënte en betrouwbare oplossing voor het verpompen van viskeuze vloeistoffen in de suiker- en chocolade-industrie. Met 40 jaar ervaring en duizenden geïnstalleerde pompen wereldwijd heeft Broquet een grote naamsbekendheid verworven in deze branches.

De Broquet tandwielpompen hebben een doordacht ontwerp met weinig draaiende delen. De pompen zijn robuust en vergen weinig onderhoud. T.o.v. concurrerende producten bieden de tandwielpompen van Broquet een langere levensduur door de toepassing van bijzondere materialen voor de lagers, assen en tandwielen. Verder hebben de pompen relatief grote doorzetten per omwenteling, waardoor de pompen lage toerentallen draaien in vergelijking met andere types.

De Broquet tandwielpompen zijn leverbaar met een uitgebreide keuze aan rotorgeometrieën. Hierdoor kan, voor elke productiestap in de suikerproductie en voor elke chocoladesoort, een optimale oplossing worden geboden.

Robuustheid

Het doordachte design met weinig delen en het gebruik van hoogwaardige materialen zorgen voor een hoge betrouwbaarheid en lange levensduur, zelfs bij de meest extreme omstandigheden.

Flexibiliteit

Dankzij de grote keuze aan rotorgeometrieën beschikt Broquet over een optimale oplossing voor elke stap van het productieproces van zowel suiker als chocolade.

Expertise

De vergaande specialisatie en jarenlange ervaring van Broquet staan garant voor een ongekend niveau van knowhow van alle pompapplicaties in de suiker- en chocoladeindustrie.

Pompenseries

BROQUET B

De B-serie tandwielpompen van BROQUET zijn leverbaar met verschillende rotorgeometrieën en hierdoor geschikt voor het verwerken van cacao en chocolade in alle vormen en productiestappen. De werking van de...

Meer informatie

BROQUET K

Door de uitgebreide keuze aan rotorgeometrieën bieden de K-serie tandwielpompen van BROQUET een efficiënte en betrouwbare oplossing voor elke processtap van de productie van suiker. Daarom geniet BROQUET wereldwijd...

Meer informatie

Werkingsprincipe

De twee tandwielen draaien in elkaar, in tegenovergestelde richting. Als de tanden tijdens de rotatie los van elkaar komen wordt de vloeistof in de lege ruimtes aangezogen. Vervolgens wordt het product via het buitenste gedeelte van de tandwielen naar de perszijde getransporteerd.