Afvulsystemen

PCM afvulsystemen

PCM levert een breed pakket nauwkeurige turnkey afvulsystemen. Al deze systemen voldoen aan de hoogste hygiëne-eisen en zijn CIP-reinigbaar.

De afvulinstallaties zijn zeer breed inzetbaar. Het doseervolume kan aangepast worden tussen 2 productiecycli en de systemen zijn geschikt voor verpakkingen (bakjes, zakjes e.d.) van verschillende groottes en vormen.

Door het unieke doseerprincipe en de beschikbaarheid van verschillende doseernozzles, kunnen deze systemen worden toegepast voor het afvullen, zonder beschadiging, van uiteenlopende vloeistoffen en (kwetsbare) producten. Van vloeibare smaakstoffen tot viskeuze jams, toffee of producten met stukjes tot 48 mm.

Naast specifieke afvulsystemen voor het doseren en injecteren van homogene vloeibare additieven (Additivefill systemen) en van viskeuze of kwetsbare producten (Dosyfill systemen), levert PCM ook speciale “topping” systemen (Dosytop). Deze zijn geschikt voor industriële bakkerijen maar ook voor het bedekken van kant-en-klaarmaaltijden met saus met of groentestukjes.

Alle PCM afvulsystemen zijn turnkey installaties die voldoen aan de specifieke eisen van elk productieproces. Ze kunnen worden voorbereid voor integratie in de automatisering van bestaande transport-, afvul- en doseersystemen.

Optimale hygiëne

De afvulsystemen zijn uitstekend door CIP te reinigen, zonder ingewikkelde demontage of bypass.

Geen beschadiging

De unieke techniek behandelt uw meest kwetsbare ingrediënten met de grootste zorg. Zelfs stukjes fruit en vaste delen tot 48 mm worden zonder beschadiging gedoseerd.

Brede inzetbaarheid

Welk type verpakking u ook gebruikt, hoe viskeus of kwetsbaar uw product ook is, u kunt rekenen op een zorgeloze werking en integratie in uw bestaande proces.