Doseersystemen

PCM doseersystemen

Op basis van jarenlange ervaring in de food-industrie en de unieke Dosys doseertechnologie produceert PCM geavanceerde klantspecifieke doseersystemen. De PCM systemen staan voor lage operationele kosten en TCO. Kenmerkend voor de doseerunits zijn bovendien het minimale productverlies, de hoge efficiency en de maximale flexibiliteit.

Met de slimme inline doseersystemen van PCM is het mogelijk om ingrediënten zo laat mogelijk in het productieproces toe te voegen, waardoor de verspilling van kostbare producten bij elke batch-wisseling, door spoeling en reiniging, tot een minimum kan worden beperkt. Zo wordt het draaien van kleine batches ineens veel aantrekkelijker.

Alle PCM doseerinstallaties maken gebruik van de door PCM ontwikkelde Dosys doseertechnologie. Het Dosys doseerprincipe staat garant voor een hoge doseernauwkeurigheid (+/- 0,5%) en gebruiksflexibiliteit. Ook kunnen vloeistoffen, met fruit- of groentestukjes tot 48 mm, zonder beschadiging gedoseerd worden.

De doseersystemen van PCM zijn leverbaar in diverse uitvoeringen. Terwijl de Dosyfruit en Hopper Station systemen gebruikt worden om fruit automatisch te doseren biedt de PCM Additive Station een ideale oplossing voor het doseren van aroma’s en andere additieven of vloeistoffen. Alle PCM doseerinstallaties voldoen aan de hoogste hygiëne-eisen en zijn uitstekend geschikt voor CIP en SIP-reiniging.

Slim doseren

De Dosys technologie en het inline doseerproces zorgen voor een hoge doseernauwkeurigheid, laag productverlies en maximale flexibiliteit. Voor een slimmer, efficiënter en goedkoper proces.

Geen beschadiging

De unieke techniek van de roterende klep in de Dosys pomp behandelt uw meest kwetsbare ingrediënten met de grootste zorg. Zelfs stukjes fruit en vaste delen tot 48 mm worden zonder beschadiging gedoseerd.

Hygiëne

De doseersystemen zijn uitstekend door CIP en SIP te reinigen. Ervaar het gemak van een optimale hygiëne zonder ingewikkelde demontage of bypass.

Systemen

PCM Hopper station

De Hopper station doseerinstallatie van PCM is uitgerust met 2 Dosys doseerpompen en biedt een kosteneffectieve oplossing voor het doseren van een (viskeus) ingrediënt, zoals fruit of een geconcentreerde...

Meer informatie

PCM Additive station

Het Additive Station doseersysteem van PCM wordt toegepast bij het nauwkeurig doseren van aroma’s, kleurstoffen en diverse vloeibare toevoegingen in bijvoorbeeld de zuivel- of drankenindustrie. Het uit RVS vervaardigde...

Meer informatie

PCM Dosyfruit

Voor het doseren van verschillende ingrediënten vanuit gesloten aseptische containers (zakken of bag-in-box) levert PCM de volledig automatische doseersystemen Dosyfruit. Deze units zijn speciaal ontwikkeld voor het doseren van...

Meer informatie

Wat is inline doseren?

Bij een traditioneel batch-proces worden de verschillende ingrediënten in de gewenste hoeveelheid naar een procestank getransporteerd. Daarna worden alle ingrediënten, indien nodig, in de tank gemengd om het gewenste eindproduct te verkrijgen. Bij een inline doseerproces daarentegen worden de ingrediënten in de gewenste hoeveelheid direct toegevoegd aan de hoofdstroom. De gewenste samenstelling van het eindproduct wordt bereikt door de diverse ingrediënten proportioneel met de hoofdstroom in te doseren en inline te mengen.