PCM Dosyfruit

Omschrijving

Voor het doseren van verschillende ingrediënten vanuit gesloten aseptische containers (zakken of bag-in-box) levert PCM de volledig automatische doseersystemen Dosyfruit. Deze units zijn speciaal ontwikkeld voor het doseren van fruit in verse zuivelproducten.

De Dosyfruit systemen maakt gebruik van de Dosys doseertechnologie. Hiermee wordt een hoge doseernauwkeurigheid bereikt en kunnen fruit- en groentestukken (tot 48 mm) zonder beschadiging worden gedoseerd.

Met een Dosyfruit doseersysteem wordt er 3 keer minder fruit verspild dan bij andere doseersystemen. De unit is namelijk zodanig ontworpen dat er binnen 2 cycli, en dus met minder productverlies, van ingrediënt gewisseld kan worden. In de overgangsfase tussen 2 ingrediënten kan er nauwkeurig worden bepaald vanaf welk productiecyclus volledig overgeschakeld is naar het nieuwe ingrediënt.

De Dosyfruit systemen zijn uitgerust met een vat leeg melding. Deze zorgt ervoor dat het systeem automatisch naar de volgende container overschakelt. Hierdoor kan een hoge productiviteit behaald worden. De systemen kunnen worden gebruikt voor maar liefst 6 verschillende ingrediënten (en 12 containers).

De Dosyfruit installaties zijn geschikt voor CIP en SIP reiniging.

  Eigenschappen

  • Hoge betrouwbaarheid en doseernauwkeurigheid (tot +/- 0,5%);
  • Tot 3 keer minder productverlies bij batchwissel door de unieke Dosys doseertechnologie;
  • Snel wisselen van ingrediënt mogelijk dankzij dosering kort voor afvulpunt;
  • Goede CIP-reinigbaarheid zonder demontage of bypass;
  • Automatisch overschakelen naar volgende container dankzij vat-leeg melding;
  • Geen beschadiging van product en grote stukken i.v.m. conisch roterende klep van de toegepaste pomp;

  Prestaties

  Viscositeit Van 1 tot 40.000 mPas
  Capaciteit Van 50,0 tot 6.240,0 m³/uur
  Druk Tot 20 bar
  Temperatuur Van -5 tot 100 ˚C