PCM Hopper station

Omschrijving

De Hopper station doseerinstallatie van PCM is uitgerust met 2 Dosys doseerpompen en biedt een kosteneffectieve oplossing voor het doseren van een (viskeus) ingrediënt, zoals fruit of een geconcentreerde smaakstof, in bijvoorbeeld zuivelproducten.

De unit maakt gebruik van de Dosys doseertechnologie van PCM. Hiermee kunnen fruit- en groentestukken (tot 48 mm) zonder beschadiging worden gedoseerd. Het slagvolume is heel precies af te stellen, waardoor een hoge doseernauwkeurigheid (tot +/- 0,5%) zonder flowmeter gegarandeerd wordt.

Het Hopper station systeem is standaard uitgerust met 1 hopper maar kan optioneel met meerdere hoppers worden geleverd. Het is voorzien van een schakelkast. De aansturing van de dosering vindt plaats via een flow-meter of pulsenteller. Het systeem is eenvoudig te gebruiken en kan automatisch, semi-automatisch of handmatig worden bediend.

De doseerinstallatie is voorzien van een ergonomisch koppelbord, waardoor het eenvoudig kan worden toegepast voor verschillende productiefasen van de gebruiker. Het systeem, inclusief de hopper, voldoet aan de strengste hygiëne-eisen en is geschikt voor CIP-en SIP-reiniging.

  Eigenschappen

  • Hoge betrouwbaarheid en doseernauwkeurigheid (tot +/-0,5%);
  • Minimaal productverlies bij batchwissel door de unieke Dosys doseertechnologie;
  • Hygiënisch design van alle componenten en goede CIP-reinigbaarheid van het complete systeem (incl. hopper);
  • Modulaire constructie – met meerdere hoppers en diverse hopper-groottes;
  • Autonome werking door mogelijke integratie van CIP-pomp;
  • Geen beschadiging van product en grote stukken i.v.m. conisch roterende klep van de toegepaste pomp;