Hopperpompen

Onze hopperpompen

Om steekvaste massa’s probleemloos en effectief in de kamer van een verdringerpomp te kunnen krijgen leveren wij zogenaamde hopper- of trechterpompen op maat.

Hoewel de trechterpompen vaak op basis van onze PCM excentrische wormpompen worden gerealiseerd behoren andere pomptechnologieën, zoals de hygiënische spindelpompen van Bornemann, tot de mogelijkheden.

Bij het verpompen van hoogviskeuze producten, als aanzuigen dus niet meer mogelijk is, zorgt een toevoerschroef ervoor dat er voldoende voordruk is en dat er geen brugvorming of verstopping in de hopper ontstaat.

Op basis van uw specifieke opstelling, toepassing en hygiënische eisen, selecteren onze engineers de juiste soort schroef of brugbreker en de best passende combinatie van voordrukschroef en pomptype. Zo verwerkt u zorgeloos elk hoogviskeus product in uw proces.

Compacte bouwwijze

Een korte opstelling met toevoerschroef boven de pomp zorgt voor een kleine footprint en de eenvoudige integratie in elk bestaand proces. Het bewijs dat compactheid en een hoge effectiviteit heel goed samen kunnen gaan.

Perfecte hygiëne

Het verwerken van een hoge viscositeit hoeft niet ten koste van hygiëne te gaan. De combinatie van een EHEDG-gecertificeerde spindel- of HyCare Moineau-pomp  met een hooghygiënische hopperuitvoering voldoet zeker aan uw hoogste hygiëne-eisen.

Uitgekiende oplossing

Het toerental van de voordrukschroef wordt door een druksensor voor de pomp geregeld. De hopper kan ook een mengfunctie krijgen. Profiteer van onze ervaring en van de slimme eigenschappen van onze hopper-pompen.