Mengers

PCM mengers

Met de Dostam statische mixers en de Dosymix dynamische mengers beschikt PCM over een uitgebreid leveringsprogramma voor inline mixen in de voedingsmiddelenindustrie.

De Dosymix mixer onderscheidt zich in het bijzonder bij het mengen van kwetsbare producten met fragiele vaste delen. De unieke verticale mix-beweging van de dubbele helix geeft namelijk veel minder shear dan andere mixer-types.

De Dosymix is bovendien geschikt voor zowel CIP als SIP reiniging. Zijn uitstekende hygiënische kwaliteiten worden al jaren door diverse grote multinationals in de zuivelindustrie erkend.

De PCM inline mixers zijn eenvoudig te integreren in continue productieprocessen, waarbij ze dezelfde functie als een mengtank in een batch-proces vervullen.

Het mixen van additieven, vlak voor het afvullen, in de hoofdstroom in de basistanks levert hoge besparingen op. De CIP-reiniging  hoeft minder vaak uitgevoerd te worden. Bovendien zorgt inline mengen voor tijdwinst tijdens batch-wissels, minder productverlies en meer productieflexibiliteit.

Wat uw ingrediënten ook zijn, de mengers van PCM staan garant voor het meest homogene eindresultaat, zonder productbeschadiging. Vraag onze adviseurs om advies.

Geen productbeschadiging

Door hun geavanceerde constructie zorgen de PCM inline mixers optimaal voor de structuur van uw meest shear-gevoelige ingrediënten.  Het resultaat is een uiterst homogeen gemixt product.

Voedselveiligheid

Een CIP- en SIP-reinigbare constructie volgens 3A. Mengen in een gesloten opstelling. Sneller en veiliger cippen in een kleiner volume. Met de uitgekiende inline mix-technologie van PCM minimaliseert u contaminatierisico’s.

Flexibiliteit

Door de inline configuratie en de brede inzetbaarheid van de PCM mengers is het switchen tussen 2 productieruns nooit zo snel en eenvoudig geweest. En, door het lagere productverlies, ook nog eens veel voordeliger!

Systemen

PCM Dostam

De Dostam inline statische mengers van PCM zijn vervaardigd uit  hoogwaardige food-grade materialen en speciaal ontworpen voor de voedingsmiddelenindustrie. De mixers bieden een kosteneffectieve en betrouwbare oplossing om producten...

Meer informatie

PCM Dosymix

De PCM Dosymix is een dynamische menger die meerdere vloeistofstromen homogeen kan mengen. Bijzonder is dat de Dosymix vaste delen in een hoofdstroom van vloeistof, zoals fruitpulp in yoghurt,...

Meer informatie

Wat is inline mengen?

Bij een traditioneel batch-proces worden de verschillende ingrediënten in de gewenste hoeveelheid naar een procestank getransporteerd. Daarna worden alle ingrediënten in de mengtank gemixt om de gewenste receptuur te verkrijgen. Bij een inline proces worden de ingrediënten in de gewenste hoeveelheid direct toegevoegd aan en gemengd met de hoofdstroom. De gewenste samenstelling van het eindproduct wordt bereikt door de diverse ingrediënten proportioneel met de hoofdstroom in te doseren.