PCM Dosymix

Omschrijving

De PCM Dosymix is een dynamische menger die meerdere vloeistofstromen homogeen kan mengen. Bijzonder is dat de Dosymix vaste delen in een hoofdstroom van vloeistof, zoals fruitpulp in yoghurt, zonder productbeschadiging kan mixen. De Dosymix is tevens ideaal voor het mengen van producten met een verschillende viscositeit of in verschillende mengverhoudingen.

De Dosymix menger is uitgerust met twee helix-mengelementen die in tegenovergestelde richting verticaal bewegen. Hierdoor ontstaat er een verticale mengende werking met opvallend weinig shear. Achter deze uitgekiende techniek schuilt jarenlange research en testen in samenwerking met een aantal multinationals in de food-industrie.

De dynamische menger van PCM voldoet aan de strenge 3A hygiëne-eisen. De mixer is bijzonder goed CIP- en SIP-reinigbaar.

De Dosymix is tevens leverbaar met 2-in-1 technologie: inline menger en buffertank in 1. Ontdek hier de voordelen en toepassingsmogelijkheden van deze speciale uitvoering.

Wilt u producten van vergelijkbare viscositeit mengen? De Dostam statische mengers van PCM bieden u een kosteneffectieve oplossing.

  Eigenschappen

  • Geen beschadiging van productstructuur en vaste delen (verticale menging);
  • Homogene menging door het speciale helix-ontwerp;
  • Hygiënische constructie (volgens 3A) en uitstekende CIP- en SIP-reinigbaarheid;
  • Minimaal productverlies i.v.m. het lage inwendige volume;
  • Meerdere uitlopen mogelijk voor directe koppeling aan afvulpunten;
  • Snelle en eenvoudige montage van de mixer aan het huis dankzij tri-clamp aansluiting.

  Prestaties

  Viscositeit Van 1 tot 20.000 mPas
  Capaciteit Van 500,0 tot 10.000,0 m³/uur
  Druk Tot 5 bar
  Temperatuur Van -5 tot 90 ˚C