BINEM

Omschrijving

BINEM is ongetwijfeld het meest geavanceerde Drum Unloading System voor de voedingsmiddelenindustrie. De innovatieve installatie is ontwikkeld door onze engineers, in nauwe samenwerking met onze klanten.

De unit is speciaal gemaakt voor het legen van vaten, van diverse formaten en vormen, die gevuld zijn met zeer viskeuze vloeistoffen. Producten, met een viscositeit tot wel 1.000.000 cP, die niet meer uitvloeien en dus niet met een insteekpomp of via een lans opgepompt kunnen worden, worden door het BINEM drum unloading system probleemloos verwerkt. Van tomatenpuree en chocoladepasta tot taartvulling en pindamassa of vleesdeeg.

De unieke volgplaat met opblaasbare rubberen balg strijkt de wand van het vat helemaal schoon. Het resultaat is een volledig leeg vat, waarbij minder dan 1% restproduct doorgaans goed haalbaar is.

In elk detail van de installatie is aan hygiëne gedacht. Het BINEM drum unloading system maakt gebruik van een EHEDG-gecertificeerde Bornemann spindelpomp. Het systeem is CIP reinigbaar. De pomp zelf is in staat om op het hoogste toerental de CIP reiniging van de BINEM vatenlediger en van het achterliggende proces uit te voeren.  Bovendien is het frame snel te reinigen en is de hefcilinder hygiënisch in de geleiding weggewerkt.

De BINEM drum unloader werkt met een elektrisch gedreven spindelpomp welke geluidsarm functioneert. Door de toepassing van slechts één hefcilinder en van een kwalitatief hoogwaardige spindelpomp wordt een hoge bedrijfszekerheid en lange levensduur gegarandeerd.

De elektrische besturing met touchscreen en geïntegreerde PLC maakt integratie in een lokale besturing eenvoudig mogelijk. Doseren via flowmeting of loadcells behoort tevens tot de mogelijkheden.

Eigenschappen

  • Extreem laag restvolume, tot wel minder dan 1%, door uitgekiende balg- en volgplaatconstructie;
  • Hoog hygiëneniveau dankzij EHEDG-gecertificeerde spindelpomp en hygiënisch systeemontwerp;
  • CIP-reinigbaarheid – reiniging van installatie en achterliggend proces door spindelpomp;
  • Geluidsarme en pulsatievrije werking dankzij spindelpomp en servo-aandrijving;
  • Geleverd met een moderne, hygiënische schakelkast met programmeerbare PLC;
  • Leverbaar met robuuste RVS zwenkarm voor het legen van 4 vaten op 1 pallet;

Prestaties

Viscositeit Van 1 tot 1.000.000 mPas
Capaciteit Van 0,1 tot 7,0 m³/uur
Druk Tot 10 bar
Temperatuur Van 1 tot 100 °C