Kecol Maxiprime/Megaprime

Omschrijving

De Kecol Maxiprime/Megaprime Drum Unloading systemen zijn speciaal ontwikkeld voor het legen van vaten die gevuld zijn met hoogviskeuze producten met een viscositeit tot 400.000/1.000.000 cP. Deze installaties maken gebruik van een hefsysteem met dubbele hefcilinders om de toegepaste Kecol plunjerpomp met volgplaat in het vat te positioneren en te verplaatsen. De volgplaat, voorzien van een rubberen afstrijker, is in verschillende afmetingen leverbaar en wordt perfect afgestemd op het formaat van het vat.

De zwaar uitgevoerde dubbele hefinrichting en de volgplaat, eventueel voorzien van “shovel valve” (Megaprime), zorgen  ervoor dat de pomp, ook bij hoogviskeuze producten, voldoende gevuld wordt tijdens het legen van het vat. Dankzij de volgplaat wordt de wand van het vat schoongeschraapt en wordt het vat tot op de bodem leeggepompt. Hierdoor kunnen aanzienlijke productbesparingen behaald  worden.

De RVS uitvoering van de Maxiprime en Megaprime drum unloading systemen is geschikt voor applicaties waarbij een hoog hygiënisch niveau een vereiste is, zoals bijv. in de voedingsmiddelenindustrie. Het Megaprime/Maxiprime systeem leent zich hierdoor uitstekend voor het verpompen van zware vruchten- en fruitpuree, (vlees-)deeg, geconcentreerde sauzen, tomatenpuree/-pasta; taartvullingen en crèmes maar ook van bijvoorbeeld vaseline en vetten. 

Eigenschappen

  • Geschikt voor hoge drukken en het verpompen over grote afstanden i.v.m. het gebruik van plunjerpomp;
  • Verhoogde zuigkracht voor extreem viskeuze vloeistoffen mogelijk door volgplaat met “shovel” valve;
  • Laag productverlies dankzij volgplaat voorzien van afstrijker;
  • Volgplaat leverbaar met diverse diameters voor een maximale inzetbaarheid;
  • Geen elektrische aansluiting nodig (alleen perslucht);
  • ATEX certificering;

Prestaties

Viscositeit Van 1 tot 1.000.000 mPas
Capaciteit Van 0,5 tot 8,0 m³/uur
Druk Tot 60 bar
Temperatuur Van 1 tot 80 °C