Kecol Powerprime

Omschrijving

Speciaal voor het legen van vaten die gevuld zijn met viskeuze vloeistoffen (tot 150.000 cP), zoals tomatenpuree of vruchtenconcentraat, levert Kecol de Powerprime vatenleegsystemen. Deze systemen zijn uitgevoerd met een enkelvoudige luchtgedreven hefcilinder in combinatie met een Kecol vatenpomp (drum pump).

De plunjerpomp / vatenpomp is uitgerust met een speciale volgplaat, die voorzien is van een rubberen afstrijker. Deze afstrijker zorgt ervoor dat niet alleen het vat tot op de bodem leeggepompt wordt maar ook dat de wand van het vat schoon wordt gestreken. Hierdoor kunnen aanzienlijke productbesparingen behaald worden. De volgplaat is in diverse afmetingen leverbaar voor zowel rechte als conische vaten.

Voor toepassingen in de voedingsmiddelen-, cosmetische- of farmaceutische industrie, waar een hoge hygiëneniveau vereist is, kan de Kecol Powerprime in RVS worden geleverd. Zo leent het systeem zich uitstekend voor het verpompen van vruchtensappen, concentraten, sauzen, tomatenpuree alsmede taartvullingen en crèmes.

De speciale Articulated Powerprime maakt het mogelijk om 4 vaten op een pallet te legen zonder deze van de pallet af te hoeven halen.

Eigenschappen

  • Hoog zuigvermogen door toepassing vatpomp met volgplaat;
  • Laag productverlies en kostenbesparing dankzij de volgplaat voorzien van afstrijker;
  • Geschikt voor hoge drukken en het verpompen over grote afstanden i.v.m. het gebruik van een plunjerpomp;
  • Volgplaat leverbaar met diverse diameters voor een maximale inzetbaarheid;
  • Geen elektrische aansluiting nodig (alleen perslucht);
  • ATEX certificering;

Prestaties

Viscositeit Van 1 tot 150.000 mPas
Capaciteit Van 0,5 tot 2,7 m³/uur
Druk Tot 60 bar
Temperatuur Van 1 tot 80 °C