Murzan DUS/TUS/KUS

Omschrijving

De DUS systemen (Drum Unloading Systems) van Murzan worden toegepast voor het leegpompen van vaten, met of zonder liner, en Eurobins, die gevuld zijn met (hoog)viskeuze vloeistoffen, zoals tomatenpuree, pindakaas, taartvullingen of stroperige cosmetische producten (mascara, vaseline, magnesium hydroxide e.d.).

Met de KUS (Kettle Unloading System) en TUS (Tote Unloading System) beschikt Murzan bovendien over een perfecte oplossing voor het leegpompen van respectievelijk kuipen, veelal gebruikt in industriële bakkerijen, en 1000 liter IBC containers.

De Murzan systemen zijn uitgevoerd met twee of vier (KUS) luchtcilinders en een Murzan luchtgedreven membraanpomp (2 pompen bij de TUS). De membraanpomp is direct op een volgplaat gemonteerd is. De RVS volgplaat is voorzien van een rubberen afstrijker. Deze zorgt ervoor dat het vat of de eurobin, mengkuip of IBC container tot op de bodem leeggepompt wordt en dat de wand goed schoon wordt gestreken.

De Murzan DUS, KUS en TUS systemen bieden een hoog niveau van hygiëne. De volledig uit RVS vervaardigde luchtgedreven membraanpomp is EHEDG gecertificeerd. Als optie is een CIP-module leverbaar waarmee de pomp en het leidingwerk door een externe CIP-pomp of CIP-systeem gereinigd kunnen worden. De systemen van Murzan zijn geplaatst in een volledig roestvaststalen frame en leverbaar in een vaste of mobiele uitvoering.

Murzan kan op maat gemaakte systemen leveren, die volledig aan uw eisen en de formaten van uw eigen drums, eurobins, kuipen en containers voldoen.

Eigenschappen

  • Goede reinigbaarheid (EHEDG-gecertificeerde pomp), RVS frame en optioneel CIP-module;
  • Weinig restproduct door perfect passende vorm van volgplaat;
  • Stabiele constructie door toepassing van volledig RVS frame en meerdere (tot 4) luchtcilinders;
  • Hoge veiligheid door gebruik van perslucht – geen elektrische aansluiting nodig;
  • Laag geluidsniveau i.v.m. het grote slagvolume;

Prestaties

Viscositeit Van 1 tot 200.000 mPas
Capaciteit Van 1,0 tot 13,5 m³/uur
Druk Tot 6 bar
Temperatuur Van 1 tot 80 °C