Nieuwe Q-Control optie

QF doseerpompen leverbaar met Q-control optie

De Quattroflow (QF) hygiënische viervoudige membraanpompen zijn sinds kort leverbaar met de nieuwe innovatieve Q-Control optie. Q-Control is een geïntegreerde pomp controller, die speciaal ontworpen is voor de geautomatiseerde aansturing van deze unieke range doseerpompen.

 

 

Geen externe PLC
De nieuwe Q-Control functie is leverbaar met de QF30, QF150, QF 1200, QF 2500 en QF4400 Quattroflow membraanpompen.

Q-Control wordt toegepast voor de aansturing van de pompsnelheid om een voorgeprogrammeerde flow en/of druk automatisch te bereiken. De optionele feature is volledig in de pomp geïntegreerd en maakt het gebruik van een ingewikkelde externe PLC overbodig.

Tot 3 sensoren
De optionele pomp controller maakt het mogelijk om tot maar liefst 3 druk- en/of flow-sensoren direct aan de doseerpomp te koppelen. Hierbij is er geen aparte stroomaansluiting nodig. De sensoren worden namelijk via de pomp van stroom voorzien.

Handige ingebouwde functies
In de Q-Control optie zijn een aantal belangrijke functionaliteiten ingebouwd.

  • Met de slimme Autotune functie kunnen de juiste PID-parameters automatisch bepaald worden.
  • De dispensing functie geeft de mogelijkheid om een gekozen hoeveelheid van de verpompte vloeistof automatisch af te vullen.
  • Q-Control biedt ook een Alarm functie. Hiermee wordt het pompsysteem automatisch uitgeschakeld bij het bereiken van een voorgeprogrammeerde kritische druk en/of capaciteit.

Dataloggen
Voor de externe controle van de pomp en de toegang tot alle systeem-data is de Quattroflow doseerpomp voorzien van een RS 485 Modbus communicatie-port.

Ook kan het pompsysteem op afstand bediend worden en behoort het loggen van data en trends tot de mogelijkheden.

 

 

Uniek werkingsprincipe
De Quattroflow doseerpompen zijn uitgerust met 4 membranen. Het werkingsprincipe is gebaseerd op de werking van een menselijk hart. Deze unieke technologie staat garant voor een hoge doseernauwkeurigheid tot wel 0,5%. Bovendien zorgt de uitgekiende overbrenging voor een pulsatiearme flow en de zachte behandeling van kwetsbare vloeistoffen.
De membraanpompen voldoen aan de hoogste hygiëne-eisen. Alle modellen zijn geschikt voor CIP-reiniging op volle capaciteit. De doseerpompen hebben voldoende capaciteit om de CIP-reiniging van pomp en leidingwerk voor hun rekening te nemen.

Benieuwd naar de mogelijkheden van de nieuwe Q-Control optie? Neem contact met ons op. Onze experts vertellen u graag meer over de unieke Quattroflow range!