Pompen en energiebesparing

“The hidden energy savings of pump installations and technology”

In het afgelopen jaar zijn de prijzen van energie enorm gestegen. Geconfronteerd met deze onverwachte en extreem snelle kostenverhoging  zoekt de producerende industrie meer dan ooit naar mogelijkheden om energie te besparen. 

Onderzoek heeft uitgewezen dat pompsystemen de grootste energievreters zijn in alle industriële productieprocessen. Volgens het  Amerikaanse “Hydraulic Institute” nemen pompen namelijk bijna 20% van de wereldwijde elektriciteitsconsumptie voor hun rekening. Daarom is het voor producenten cruciaal om de energieconsumptie van hun pompsystemen zo snel mogelijk onder de loep te nemen.

Deze whitepaper van Mouvex helpt u om beter te begrijpen welke impact de toegepaste pomptechnologie* en de installatie van pompen hebben op de energiekosten van uw proces.

* Wij hebben alle in de whitepaper genoemde pompprincipes in ons programma en willen hier een kleine nuancering aanbrengen. Het energieverbruik en de efficiency van een pomp hangen sterk af van het actuele werkpunt en van andere factoren als CIP-reiniging en regelbereik. Deze parameters zijn echter niet meegenomen in de gepresenteerde vergelijkingen. Onze adviseurs helpen u graag om de juiste pompkeuze te maken.
“The hidden energy savings of pump installations and technology”

In deze whitepaper lees je over:

  • Life cycle costs van pompen;
  • De invloed van de toegepaste pomptechnologie op het energieverbruik;
  • Het besparen van energie door de optimalisatie van de installatie van pompen in het proces.

Overige whitepapers

Whitepaper

Reinigbaarheid van hyg. pompen

4 april 2023

In deze whitepaper met handige checklist leest u welke verschillen in ontwerp impact hebben op de reinigbaarheid van hygiënische pompen.

Whitepaper downloaden