PCM Dosys

Omschrijving

De Dosys doseerpompen /plunjerpompen van PCM zijn speciaal ontwikkeld voor hygiënische doseertoepassingen in de voedingsmiddelen-, cosmetische en farmaceutische industrie. Het Dosys doseerprincipe  is geschikt voor zowel CIP als SIP reiniging. Het staat garant voor een zeer hoge doseernauwkeurigheid tot +/- 0,5-1% en een minimaal productverlies.

De unieke gepatenteerde constructie met een conische roterende klep creëert een volledig vrije doorlaat tot maar liefst 48 mm. Hierdoor kunnen vloeistoffen met fruit- en groentestukken, zonder beschadiging, worden gedoseerd.

De plunjerpompen zijn uitgerust met een continue vloeistofbarrière, waardoor aangroei en vervuiling direct worden weggespoeld. De doseerpompen zijn daarnaast voorzien van geoptimaliseerde afdichtingen en is hierdoor goed bestand tegen hoge temperaturen. De toepassing van een servo-aandrijving maakt het bovendien mogelijk om de slagfrequentie- en de slaglengte-instelling volledig te automatiseren.

De Dosys plunjerpompen zijn geschikt voor zowel laagviskeuze als viskeuze media en hierdoor zeer breed inzetbaar. De doseerpompen bieden een capaciteitsbereik van 0,05 tot 2.654 cc per dosering en een maximale slagfrequentie van 80 slagen/min.

De Dosys pompen zijn leverbaar als losse doseerpomp of als compleet turnkey PCM doseer- of afvulsysteem.

 

Brochure in PDF formaat

Eigenschappen

  • Geen vervuiling of contaminatie dankzij continue vloeistofbarrière;
  • Hygiënisch ontwerp dat geschikt is voor CIP- en SIP-reiniging;
  • Grote vrije doorlaat (tot 48 mm) door de toepassing van een unieke conisch roterende klep;
  • Zeer hoge doseernauwkeurigheid (0,5-1%, afhankelijk van de grootte van vaste delen);
  • Leverbaar als losse pompskid of compleet turnkey doseer- of afvulsysteem;

Prestaties

Viscositeit Van 1 tot 10.000 mPas
Capaciteit Van 0,2 tot 5,6 m³/uur
Druk Tot 20 bar
Temperatuur Van 1 tot 140 °C